Veelgestelde vragen

Wat is echoscopie?

Bij echoscopie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een hogere frequentie dan het menselijk oor kan horen. Het wordt ook wel ultrageluid genoemd. Inwendige organen weerkaatsen dit geluid. Het terugkerende geluid wordt opgevangen en elektronisch omgezet tot een afbeelding. Op deze wijze kunnen wij de organen en andere structuren van uw kindje onderzoeken.

Is echoscopie veilig?

Van echoscopie is nooit wetenschappelijk aangetoond dat het schadelijke effecten heeft. Toch is er geen garantie dat nu onbekende maar ongewenste effecten in de toekomst zullen worden vastgesteld. 

Mag ik iemand meenemen naar mijn echo?

Indien u voor een echo komt op indicatie van uw verloskundige, betreft het een medisch onderzoek. Bij ons geldt dan de regel: client + 1 volwassen persoon. Het meebrengen van meerdere personen en/of kleine kinderen zorgt voor teveel afleiding bij de moeder en de zorgverlener. Wij begrijpen dat het fijn is om ook familie/vrienden mee te laten kijken tijdens een echo en daarom bieden wij de gehele zwangerschap de mogelijkheid tot het afspreken van een 2D pretecho. Zie hiervoor de pagina Pretecho op deze website.