Coronavirus/Covid-19

Voor actuele informatie over het Coronavirus kunt u terecht op de website van het RIVM

Heeft u een afspraak bij het Echopunt? Lees onderstaande voorafgaand aan de echo afspraak goed door.

Vanuit het RIVM  /beroepsgroep BEN zijn een aantal regels opgesteld om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de rijksoverheid.   

U ontvangt van ons een afspraakherinnering met een bijgesloten gezondheidscheck. Hierop staan 5 vragen.  Indien u een van de vragen beantwoordt met JA, neem dan direct contact op met het Echopunt om uw afspraak te verzetten. Tevens kunt u zich laten testen op het Covid-19 virus, check hiervoor de website van het RIVM . 

  • Het is toegestaan 1 volwassene mee te nemen naar het echo onderzoek (geen kinderen).  Vanaf 26 juni  2021 is de mondkapjesplicht grotendeels vervallen. Advies is om in het gezondheidscentrum MCO een mondkapje te dragen. Op plaatsen waar de anderhalve meter niet kan worden gehandhaafd blijft de mondkapjesplicht gelden, dit geldt ook bij ons in de echokamer.   Indien u (of partner/begeleider) geen mondkapje mee heeft kunt u die bij het Echopunt kopen € 1,00. Dit kan alleen contant. 
  • Bij (milde) verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, loopneus, etc.) dient u de afspraak telefonisch te annuleren.  Wanneer u 24-uur klachtenvrij bent kunt u een nieuwe afspraak met ons maken.  Bij verkoudheidsklachten van de eventuele partner geldt: cliënt komt alleen naar het spreekuur, partner blijft thuis.  Onze zorgverlener behoudt het recht het echo onderzoek te staken wanneer cliënt /partner COVID-19 symptomen vertoont.  
  • Bij binnenkomst dient u (en evt. partner/begeleider) de handen te wassen. Mogelijkheid tot handen wassen wordt aangegeven in de wachtruimte.  
  • Dringend advies: gebruik uitsluitend het toilet naast de lift / trap van het Echopunt. Het toilet op de 2e verdieping bij de huisartsen is uitsluitend voor patiënten van de huisarts.  

Wij vragen uw begrip en danken u voor uw medewerking.