Coronavirus/Covid-19

Voor actuele informatie over het Coronavirus kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid

Heeft u een afspraak bij het Echopunt? Lees onderstaande voorafgaand aan de echo afspraak goed door.

U ontvangt van ons een afspraakherinnering met een bijgesloten gezondheidscheck. Hierop staan 5 vragen.  Indien u een van de vragen beantwoordt met JA, neem dan direct contact op met het Echopunt om uw afspraak te verzetten. Tevens kunt u zich laten testen op het Covid-19 virus, check hiervoor de website van het RIVM . 

  • Het is toegestaan 1 volwassene mee te nemen naar het echo onderzoek (geen kinderen).  Wij vragen u om in het gezondheidscentrum MCO een mondkapje te dragen. Op plaatsen waar de anderhalve meter niet kan worden gehandhaafd blijft de mondkapjesplicht gelden, dit geldt ook bij ons in de echokamer.   Indien u (of partner/begeleider) geen mondkapje mee heeft kunt u die bij het Echopunt kopen € 1,00. Dit kan alleen contant. 
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 mtr afstand.
  • Bij (milde) verkoudheidsklachten (hoesten, niezen, loopneus, etc.) dient u de afspraak telefonisch te annuleren.  Wanneer u 24-uur klachtenvrij bent kunt u een nieuwe afspraak met ons maken.  Bij verkoudheidsklachten van de eventuele partner geldt: cliënt komt alleen naar het spreekuur, partner blijft thuis.  Onze zorgverlener behoudt het recht het echo onderzoek te staken wanneer cliënt /partner COVID-19 symptomen vertoont.  
  • Bij binnenkomst dient u (en evt. partner/begeleider) de handen te wassen. Mogelijkheid tot handen wassen wordt aangegeven in de wachtruimte.  
  • Dringend advies: gebruik uitsluitend het toilet naast de lift / trap van het Echopunt. Het toilet op de 2e verdieping bij de huisartsen is uitsluitend voor patiënten van de huisarts.  

Wij vragen uw begrip en danken u voor uw medewerking.